portfolio

portfolio

Zwembad

Zwembad

Wonderbaarlijk vond ik het. 

Zoveel kinderen en volwassenen krioelend in het zwembad op de camping. Het leek wel een mierenhoop. Het meest opvallende was het feit dat kinderen maar bar weinig ruimte nodig hebben om te spelen. Het diepe grote zwembad mat ongeveer 10 bij 5 meter. Er zochten minstens 40 mensen verkoeling. En niemand leek elkaar in de weg te zitten.

Als bedenker van rekenopdrachten zag ik dan ook meteen een aantal leuke opdrachten. Om maar met een makkelijke te beginnen. Hoeveel mensen kunnen er in het zwembad als ieder precies 1 vierkante meter tot zijn beschikking had?

Terwijl ik mijn oudste dochter op de voet volgde zag ik al snel dat er op dat moment veel meer mensen in het bad waren dan vierkante meters. Een binnenpretje, want het zou er grappig uitzien, ieder zijn eigen vierkant in het bad.

Meteen ging mijn brein ermee aan de slag. Stel alle inwoners van Amsterdam krijgen 1 vierkante meter in een zwembad. Het bad is 1 km lang, hoe breed zou het moeten zijn om iedereen een eigen vierkant te geven?  En wat zijn de maten in meters als je er een vierkant zwembad van zou maken?

De kleine zeemeermin nam nog een duik en zwom de 10 meter weer naar de overkant. Ondertussen ontweek ik zoveel mogelijk mensen op mijn tocht naar de andere kant. En bedacht, wonderbaarlijk hoe mijn brein van veel gewone zaken een rekensom maakt.

Zojuist heb ik het opgezocht en uitgerekend. De weg ernaartoe vind ik leuker en belangrijker dan het antwoord in cijfers. Want die cijfers zeggen me niet zoveel. Zulke grote baden heb je niet bij mijn weten.  Maar wat in mijn dagelijkse omgeving heeft ongeveer die afmetingen. Ik ben er nog niet aan uit, jij wel? Laat het me weten….

Dan nemen wij de laatste vakantiedagen alle ruimte in ons kleuterzwemparadijs in de tuin!

Datum

02 augustus 2019

Categorie

overige

maRiEKEN ontwikkelt

Dilmanshof 35, Someren
0493 - 479117
info@mariekenontwikkelt.nl
 Marieke van Lierop