portfolio

portfolio

#buitengewoon geluk

#buitengewoon geluk

Wonderlijk hoe dingen soms gaan in het leven. Dat toevallig later niet zo toevallig blijkt te zijn.

Vandaag had ik een bijzondere ontmoeting. Ik was in een tiny house. De rondleiding duurde maar kort dus hadden we tijd genoeg om wat te kletsen.  Later, thuis achter mijn laptop besefte ik me dat ik nog 100.000 dingen had willen vragen en zeggen. Maar dat ik vooral onder de indruk was van de prestatie waarin ik me bevond. Flabbergasted misschien wel. Zelf je eigen huis bouwen van weloverwogen idee naar bouwtekening om te komen tot een echt huis. Nou dat vind ik nogal wat.

Mijn jongste telg was ook mee. Hij vond vooral de tractor die buiten over het terrein reed en de kleine stroopwafels voor bij de thee interessant. Op het terrein was een zandbak en met de achtergelaten emmer speelden we wat met zand en water. Spelen? Er was vooral veel te ontdekken. Water erin, water eruit. Zand erbij, zand eruit. Gewoon rommelen en pongelen en maar zien wat er ontstaat. Ik stond erbij en keek ernaar. Geduldig omdat ik hem deze waardevolle ervaring van het ontdekken mee wilde geven.  

En dat is precies zoals ik me al een tijdje voel. Ik rommel en pongel ook maar wat als ondernemer. Altijd balancerend tussen wat moet en wat goed voelt. Maar vanmorgen heb ik een heus huis gezien inclusief de gelukkige bewoonster. Zij had een duidelijk plan voor ogen, is daarna vol in het proces gesprongen en de uitdaging aan gegaan. Het kon, want ze had vertrouwen op een goede afloop van dit avontuur en volgde haar gevoel.

Nu vanachter mijn computer gaat het lampje bij mij aan. Het plan dat ik ruim 3 jaar geleden maakte is onveranderd. Ik weet dondersgoed waar ik als ondernemer naar toe wil en wat mijn doelen zijn. Soms ontstaat er ruis op de lijn en juist dan moet ik balanceren tussen mijn verstand en mijn gevoel. En iedere keer dat ik het evenwicht opnieuw mag hervinden ben ik aan het ontdekken en mezelf aan het ontwikkelen. Wat houd ik van de lessen die ik mag leren tijdens dit proces. Wat een geluk dat ik mezelf de tijd en ruimte en de tijd geef om dit te mogen leren.

Wat een buitengewoon geluk met het geduld en vertrouwen dat ik krijg van alle mensen om me heen. Maar vooral wat een buitengewoon geluk dat ik mezelf toe sta om te leren, te ontdekken en te experimenteren om zo mijn eigenste ik te blijven in het leven.

Liefs,

gewoon Marieke

Datum

14 januari 2020

Categorie

overige

maRiEKEN ontwikkelt

Dilmanshof 35, Someren
0493 - 479117
info@mariekenontwikkelt.nl
 Marieke van Lierop